Vereniging Hartenjagers Sport Zaanstreek

 

    

 

Dr. Tan Pao Han gaat van zijn welverdiende rust genieten.

 

D

e laatste tijd kom ik nogal wat patienten tegen die aan mij vragen "Dr. Tan met pensioen?",

" Hoe oud is hij dan?", " Hij is toch nog geen 65?"

 

Toch is het waar en gaat dr. Tan van zijn pensioen genieten. 29 jaar geleden kwam hij bij dr. Buthker in de maatschap en voerden de beide cardiologen het medisch beleid op de afdeling CCU / Cardiologie. Al snel had dr. Tan zijn eigen patienten en deze waren zeer tevreden met de nieuwe cardioloog. Met de komst van deze nieuwe cardioloog werden er ook meer diagnostische, invasieve onderzoeken verricht.

Met name het gebruik van de Swan Ganz katheter (een lijn in het hart om o.a. drukken te meten) werd mede door hem geÔntroduceerd. Daarnaast bleek hij ook een vakman te zijn in het implanteren van pacemakers.

Toen ook in het Zaans Medisch Centrum hartkatheterisaties verricht mochten worden was dr. Tan, als een van de eerste cardiologen, die deze handeling uitvoerde.

Ook het nut van revalideren na een hartinfarct of bypass operatie werd door hem gepromoot en vele patiŽnten hebben dan ook van hem toestemming gehad om zich bij de Hartenjagers aan te sluiten.

 

"Wat doet zo'n man eigenlijk in zijn vrije tijd?" Ook deze vraag werd regelmatig aan mij gesteld. 

Nou vervelen hoeft hij zich echt niet.

Ongeveer 24 jaar geleden richtte hij een

ziekenhuisband op met het toenmalige hoofd van de afdeling Cardiologie, Jan Jongeneel, Frank Kuik; hartbewakings-verpleegkundige en ondergetekende (teamleider en praktijkbegeleider afdeling Cardiologie). Dr. Tan speelt in deze band de basgitaar en de band trad en treedt nog regelmatig op.

Zo heeft de band o.a . gespeeld in het Kurhaus, de Euromast, Avifauna en zelfs voor de Indonesische ambassade in  Wenen. De samenstelling van de band is door de jaren heen nogal eens veranderd, maar dr. Tan, Jan en James vormen nog altijd de vaste kern.

"Doet dr. Tan ook aan de een of andere sport?" Ja hoor, Hij is een fervent en fanatiek paardrijder en heeft dan ook een eigen paard. Dat hij een verdienstelijk paardrijder is moge duidelijk zijn getuige de vele vaantjes en bekers die zijn werk- en huiskamer sieren.

Op 19 februari  jl heeft dr. Tan een afscheidsreceptie gegeven voor zijn patienten.

De receptie werd goed bezocht en het was een gezellige samenkomst.

Ook Dick Mooij en Jan Schut waren van de partij namens de Hartenjagers.

Jan Jongeneel en James Keasberry zorgden voor de muzikale ondersteuning en dit werd door een ieder zeer gewaardeerd.

 

Wij wensen dr. Tan een hele mooie tijd toe en danken hem voor zijn deskundigheid en vriendelijke benadering tijdens de behandeling en begeleiding van zijn patienten.

Namens alle leden van de Hartenjagers,

James R. Keasberry                                            Wilt u de foto's nog eens bekijken klik dan hier op foto dr. Tan